Joaquim Forn

Joaquim Forn serà el cap de llista de Junts per Catalunya (JxC) a Girona per a la nova convocatòria d’eleccions generals el 10 de novembre, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat fonts de JxC a l’ACN. El regidor de l’Ajuntament de Barcelona i president del Grup Municipal de JxC, continua en presó preventiva a l’espera de la sentència del procés serà el número 1 de la llista de Girona.

En les anteriors eleccions espanyoles, Forn no va anar a cap de les candidatures ja que va ser el número u de la llista de JxCat per Barcelona a les eleccions municipals del 26 de maig. El regidor va ser present a la constitució del ple.

Tot i que en un principi la idea de la direcció del partit era repetir les llistes dels comicis del 28 d’abril, ara sembla que hi ha canvis en algunes posicions. Forn substiteix Jaume Alonso Cuevillas, que serà ara el número quatre de Barcelona, al lloc de Ramon Tremosa, que no es presentarà. Cuevillas ha anunciat a Twitter que “assumeix el repte”.

De la seva banda, la diputada de JxCat Laura Borràs ha donat pràcticament per fet que Jordi Sànchez repetirà com a cap de llista per Barcelona i que ella anirà de número 2. A les eleccions del 28-A, tant Josep Rull com Jordi Turull també van ser candidats de les llistes de Tarragona i Lleida, respectivament. Els presos tornaran a formar part de les candidatures i ara només falta confirmar que repetiran com a números u. La concreció de les llistes de JxCat a les eleccions del 10-N es farà pública oficialment aquest dissabte, després del Consell Nacional del PDeCAT.