L’exdiputada de la CUP Mireia Vehí serà la candidata del partit per Barcelona en les eleccions generals del 10 de novembre. La notícia, que ha avançat l’ACN, es coneix una setmana després que els anticapitalistes anunciessin que es presentaran el 10-N per primera vegada en la història. “Anem a portar el conflicte al Congrés”, ha explicat Vehí en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies.

Ara cal que les bases de la formació avalin telemàticament la candidatura. Els també exdiputats Albert Botran i Eulàlia Reguant ocupen la segona i tercera posicions de la llista de Barcelona, respectivament. Al número quatre es troba Aleix Auber, exalcalde de Capellades.

“No anem a fer de bons diputats”

Quan falta poc més d’un mes per a les eleccions generals, Mireia Vehí ha desgranat què farà la CUP al Congrés dels Diputats. “No anem a ser la clau de la governabilitat a l’Estat. No anem a intentar fer un pacte, ni a fer de bons diputats. Anem a portar el conflicte al Congrés, i el conflicte es diu autodeterminació, amnistia i drets de les classes populars“, ha explicat.

Tot i que la CUP ha deixat clar que no vol ser clau en la governabilitat de l’Estat, els anticapitalistes no descarten donar suport a mesures que, segons el seu parer, puguin beneficiar la ciutadania. Per exemple, la derogació de la reforma laboral o la nacionalització de la llum i l’aigua. “Però no és la nostra prioritat perquè hi ha un Estat i l’esquerra espanyola que no estan en aquests termes”, ha advertit Mireia Vehí.