El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que “ha estat una nit molt tranquil·la, amb absència pràcticament d’incidents“, en el balanç de la nit de Sant Joan a Barcelona, la primera que s’ha pogut celebrar a les platges i als carrers de la ciutat en pandèmia.

Batlle ha destacat “el comportament cívic generalitzat i correcte” de la població i ha enviat un agraïment a tots els serveis públics que han fet possible la revetlla a la ciutat. “Ells ho han fet possible, i també el conjunt ciutadania que ha tingut esperit lúdic i cívic”, ha conclòs.

Valoració positiva del dispositiu de la Barceloneta

Els dispositiu preparat per evitar molèsties als veïns de la Barceloneta “ha complert els objectius marcats”, segons el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat. Els itineraris establerts per impedir que la gent travessés el barri de la Barceloneta per entrar o sortir de la platja “han permès una nit tranquil·la i sense cap tipus d’incidents” que sàpiguen fins al moment.

Batlle ha explicat que ha passejat aquesta nit pel barri i que ha pogut veure de primera mà que ha estat una nit amb la festa que es pot esperar de Sant Joan, però tranquil·la i sense incidents. Ha afegit que la majoria dels qui han celebrat la revetlla s’han concentrat a les platges i als barris històrics, com la Barceloneta o el Gòtic, amb més tranquil·litat.

Un centenar d’intervencions dels Bombers

Les xifres de balanç que ha donat el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat constaten que la nit va ser més tranquil·la que altres anys. Els Bombers de Barcelona van fer 119 intervencions (menys de la meitat que el 2019, quan en van fer 264). El SEM va atendre cinc persones per cremades i 14 per agressions, inclosa una parella de nois que va patir una agressió homòfoba a Gràcia.

Es van cremar 64 contenidors d’escombraries, dos balcons i dos cotxes. També es va calar foc en una quinzena de matolls i 13 arbres, i es van decretar cinc petits incendis de 150 metres quadrats en total.