La parada de metro de la Barceloneta no tancarà durant la nit de la revetlla de Sant Joan. La Guàrdia Urbana i la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona havien anunciat aquest dimecres que l’estació restaria tancada entre les 22 h i les 4 h de la matinada, però fonts municipals han confirmat a betevé que ha estat un “malentès” i que l’estació es mantindrà oberta. Les mateixes fonts han explicat que aquesta possibilitat sí que havia estat sobre la taula però que, finalment, s’ha descartat.

Tuit en què la Guàrdia Urbana havia anunciat el tancament de la parada de la Barceloneta

De fet, el metro funcionarà durant tota la nit de forma initerrompuda per facilitar la mobilitat dels ciutadans. Ara bé, segons fonts de TMB, la Guàrdia Urbana pot indicar en un moment donat tancar la parada si ho considera oportú. Per exemple, en cas d’aglomeracions.

Parades de bicing tancades

La possibilitat de tancar la parada de metro de la Barceloneta coincideix amb la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona de blindar el barri durant la revetlla per evitar molèsties als veïns, que han demanat reiteradament tancar les platges a la nit.

El que sí estarà tancat són les estacions de Bicing al barri, des d’aquest dimecres a la tarda i fins dijous, 24 de juny, al matí. El tancament i l’obertura es farà de manera progressiva. Les parades que no funcionaran seran les del passeig Marítim de la Barceloneta, les de l’avinguda Litoral i la de la plaça de Mar.

L’accés a la platja de la Barceloneta pels dos extrems

Una altra mesura per evitar que els que celebren la revetlla creuin el barri és que l’accés a la platja es podrà fer únicament pels dos extrems, per l’Hospital del Mar i els clubs de natació. A més, la Guàrdia Urbana també vigilarà els carrers interiors per controlar que es respecta el descans dels veïns, molt molestos amb l’increment de les botellades i que reclamen al consistori el tancament de les platges del barri.

Prohibit aparcar a tot el litoral

El consistori recomana moure’s amb transport públic per la ciutat durant la revetlla. De fet, ha prohibit l’aparcament a tota la franja del litoral per minimitzar els desplaçaments amb vehicle privat a aquesta zona de la ciutat, la més concorreguda durant la nit de Sant Joan.