El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha parlat sobre el futur de l’aeroport de Barcelona-el Prat i la seva gestió en una entrevista a l’ACN. Aragonès ha avisat al govern espanyol que Catalunya ha de gestionar el Prat: “Qualsevol de les propostes de futur ha de passar per la gestió catalana de l’aeroport. És absolutament imprescindible”, ha remarcat el president, que defensa que a l’acord final del Pla Director del Prat hi figuri aquesta competència.

Aragonès ha defensat que la gestió ha de ser “de la societat catalana” per poder determinar l’estratègia i la gestió d’aquesta “infraestructura de país”, des de la Generalitat i les administracions locals fins a les entitats socials i econòmiques. “L’Estat hi pot tenir la seva participació com una administració més”, ha sentenciat Aragonès.

De res serviria un augment de la capacitat del Prat, amb tots els problemes, sacrificis, l’esforç i el debat que pot comportar i afrontar, si des de Catalunya no gestionem el futur de l’aeroport. No podem assumir una infraestructura i que es gestioni des de 500 quilòmetres, i que no serveixi pels objectius marcats inicialment
Pere Aragonès, president de la Generalitat

Entesa per ampliar l’aeroport

Les declaracions del president arriben quan encara no fa un mes que s’ha anunciat l’entesa entre Generalitat i Estat per ampliar l’aeroport de Barcelona-el Prat. Una notícia que ha aixecat força polseguera entre partits del govern municipal i entitats ecologistes.

Mentre que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebutjava l’ampliació de l’aeroport —de la mateixa manera que ho feien entitats ecologistes per la possible destrucció de la zona protegia de la Ricarda— el primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, mantenia que l’acord per l’ampliació és coherent i que defensa el model de diversificació econòmica de la ciutat.