L’Ajuntament ha rebutjat, de moment, personar-se contra les càrregues dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional durant les protestes postsentència. ERC ho ha demanat a la Comissió de Presidència, però només ha rebut el suport de JxC. Per la seva banda, Cs, el PP i Valls han votat no. També ha votat en contra de la proposta el PSC, mentre que l’altre soci del govern municipal (BComú) s’ha abstingut.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (BComú), ha avisat que “encara és aviat per prendre una decisió” sobre si es duen les càrregues policials a la justícia, tot i que ha admès que “estem estudiant els casos atesos” pels serveis municipals de persones ferides arran de les actuacions policials. En paral·lel, el regidor també ha carregat contra la Generalitat perquè “només s’ha personat per demanar presó amb fiança als manifestants”.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també ha criticat el president del govern català, Quim Torra. En aquest cas, per haver “humiliat” els Mossos d’Esquadra tot i ser-ne el màxim responsable. Batlle, ha justificat el “no” socialista a personar-se contra les càrregues pel plantejament que ha fet ERC: “Necessiten reblar el clau en un relat de violència policial que no existeix”. També ha retret que els grups independentistes diguin que la policia no és democràtica: “Potser no és democràtica la Guàrdia Urbana? I els Mossos? Neguem la major”.

Per la seva banda, Elisenda Alamany (ERC) ha defensat que “és propi d’una democràcia avançada que s’investigui quan hi ha abusos policials”, i ha recordat que l’Ajuntament ja es va personar per les càrregues durant el referèndum de l’1 d’octubre. La regidora republicana ha afegit que en les protestes postsentència “hem vist actuacions que podrien ser desproporcionades, irregulars i que vulneren drets humans“.