El govern municipal segueix amb la guerra oberta contra Agbar per la municipalització del servei. Ara la pilota és a la teulada del Tribunal Suprem, que ha de dir si es manté en ferm la sentència del TSJC, que anul·la la concessió del servei de l’aigua a l’empresa mixta entre Agbar i l’Àrea Metropolitana (AMB).

Mentre no arriba la sentència en ferm, l’Ajuntament ha decidit tirar pel dret i començar a preparar la documentació necessària per quan s’hagi de dissoldre la societat mixta. En aquest sentit, aquest dilluns el regidor d’Aigua i Energia, Eloi Badia, ha presentat el càlcul del deute econòmic al qual s’haurà de fer front. El document sentencia que Agbar haurà de pagar 210 milions d’euros a les arques públiques.

Possible nova rebaixa de la tarifa

Segons ha explicat Badia, aquests diners són el resultat de diversos càlculs que tenen a veure amb els fons propis de l’empresa mixta, els beneficis i les aportacions inicials. Aquests 210 M €, Agbar els haurà de retornar al servei metropolità de l’aigua, que haurà de decidir quin format pren un cop es dissolgui l’empresa mixta.

A més, Badia ha dit que “no descartem que una part d’aquests diners acabi retornant en una baixada del rebut” dels ciutadans, ja que “han estat pagant uns sobrecostos que són impropis” i que la sentència del TSJC anul·la. Agbar, per la seva banda, ha dit a betevé que no dona credibilitat a les xifres exposades per l’Ajuntament i recorda que encara no hi ha sentència ferma.