Els pronòstics s’han complert i Ferran Mascarell concorrerà a les eleccions municipals 2019 com a número quatre de la llista de Joaquim Forn. Tot i que l’actual delegat del Govern a Madrid ja va anunciar la seva incorporació a la candidatura de Junts per Catalunya, fins aquest diumenge es desconeixia la posició concreta que ocuparia el seu nom a la llista.

Mascarell ha dit que té la convicció que amb la candidatura de JxC a les municipals guanyaran l’alcaldia de Barcelona. També ha assegurat que la capital catalana necessita “més democràcia, més justícia i més prosperitat”.

“La unitat es demostra fent-la i nosaltres hem decidit fer-la. Les persones s’han de posar al servei de les idees i nosaltres tenim una bona idea per fer d’aquesta una de les millors ciutats del món.”

Elsa Artadi, que fa tot just una setmana es va confirmar com a número dos a la llista de Joaquim Forn a Barcelona, ha assegurat que la candidatura és una unió de forces diferents i que la suma de Ferran Mascarell aporta experiència. Amb l’exconseller d’Interior Joaquim Forn en presó preventiva, tot apunta que la cara més visible de la llista serà, precisament, Elsa Artadi.

Artadi diu que no a un pacte amb Colau

La número 2 de JxC aposta per un govern municipal juntament amb ERC. Elsa Artadi ha destacat l'”estabilitat” entre els dos partits al capdavant del govern de la Generalitat, i creu que aquesta bona sintonia es pot repetir també a l’Ajuntament.

Sobre la possibilitat d’un pacte amb ERC i Barcelona en Comú, Artadi ha deixat clar que Junts per Catalunya no pactarà un govern amb Ada Colau com a alcaldessa.

“No entenem per què el govern de la ciutat ha de ser diferent de la fórmula amb la qual portem governant des del 2012. No entenem per què no ha d’haver-hi un canvi a la ciutat. Un futur govern amb els comuns no és un canvi a la ciutat.”