Barcelona bat rècord d’inversions en projectes de cooperació. S’hi destinaran 100.000 euros més que l’any passat, un total de 7,07 milions d’euros. L’Ajuntament ha explicat que amb aquesta xifra s’aconsegueix complir amb el compromís internacional del 0,7 % , que s’aplica des del 2015. L’increment d’aquest any es destinarà al programa de protecció de persones defensores dels drets humans.

200.000 euros per a la justícia ambiental

Per poder optar a les subvencions, els projectes han de respondre a algun dels eixos temàtics previstos en el Pla Director de la Cooperació per la Justícia Global, que inclouen la justícia econòmica, de gènere i ambiental i el dret de les persones al refugi, a desplaçar-se i a migrar.

De fet, per primera vegada es destinaran 200.000 euros a projectes de justícia ambiental amb l’objectiu de subvencionar iniciatives de sensibilització, difusió i comunicació “perquè la ciutadania sigui plenament conscient de quins efectes té l’emergència climàtica, que no es tracta només de Barcelona sinó que té uns efectes globals“, ha explicat la regidora de Justícia Global, Laura Pérez. Aquests diners se sumen als 200.000 euros més que el Pla Clima ja preveu adjudicar a entitats que treballen en l’àmbit climàtic.

Prioritat al Mediterrani i l’Orient Mitjà

L’àmbit geogràfic prioritari per a aquestes subvencions és l’entorn de la Mediterrània i l’Orient Mitjà, tot i que també s’hi inclou l’Amèrica Llatina i el Carib i les ciutat colombianes implicades en el procés de pau.

Les entitats que vulguin optar a aquestes subvencions tenen temps per sol·licitar-les fins al 27 de febrer.