El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha reiterat aquest dimecres que s’han iniciat ja els tràmits per poder instal·lar càmeres de videovigilància al passeig de Gràcia, la Rambla i el passeig Marítim amb l’objectiu de prevenir els delictes i identificar amb més facilitat els possibles autors.

Ho ha explicat en la Comissió de Presidència, en el debat sobre una proposició de Ciutadans que demanava a l’Ajuntament instal·lar-ne en els punts més conflictius. La proposició, però, no s’ha aprovat perquè el govern Colau i Esquerra hi han votat en contra.

En resposta a la formació taronja, Batlle ha dit que “està en marxa el procediment per demanar-ne l’autorització” a la comissió de videovigilància del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Ara bé, ha remarcat que “no es pot frivolitzar” sobre aquesta qüestió i que “cal rigor i poder-ho fer amb garanties”.

La mesura es va anunciar a la darrera Junta Local de Seguretat amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. Aquest dimarts, a més, el tinent d’alcalde va traslladar al secretari d’Estat de Seguretat una proposta per modificar la llei que regula els càmeres de videovigilància al carrer.