cuina fantasma

L’Ajuntament de Barcelona proposarà abans de l’abril del 2022 una regulació de les cuines fantasma que vulguin aterrar a la ciutat. La mesura arribarà després de la suspensió de llicències que ha permès aturar aquests projectes als districtes de Sant Martí i les Corts. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que el govern ja té gairebé a punt el pla especial per regular les cuines fantasma que, entre altres coses, especificarà quines condicions han de complir perquè la seva activitat no generi molèsties. “Ordenem i regulem per garantir els drets veïnals“, ha defensat.

L’anunci de Colau s’ha produït durant el ple municipal de gener del 2022, en resposta a un prec del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, que precisament instava l’alcaldessa a presentar abans del març una proposta de regulació de les cuines fantasma. “Proposarem la regulació abans de finalitzar la suspensió de llicències, el 28 de març“, ha concretat Ada Colau.

Risc de sorolls, fums, vibracions i incendis

L’alcaldessa considera que l’executiu municipal ha actuat “de forma pionera, ràpida i contundent” contra les cuines fantasma, les quals han portat una activitat mai vista abans a la ciutat i, per tant, cap normativa urbanística la preveia.

El consistori ha avaluat els riscos d’aquests locals, els quals agrupen un gran nombre de cuines: “Poden generar sorolls, fums, vibracions i risc d’incendis“, ha dit Colau. A més, l’alcaldessa recorda que el model de repartiment a domicili també pot generar problemes a l’espai públic, motiu que també ha dut l’Ajuntament de Barcelona a regular l’activitat.