Els veïns del carrer de Puigcerdà, a tocar del Mercat de Sant Martí, respiren més tranquils després de saber que l‘Ajuntament de Barcelona ha comprat el solar on es volia construir una macrocuina. Segons han explicat a betevé, l’Ajuntament, que ha confirmat l’operació de compra, els ha comunicat que s’ha arribat a un acord amb la propietat del solar i ara passarà a mans municipals. El terreny servirà per millores logístiques del mercat.

Amb aquest moviment el consitori vol evitar que l’empresa Cooklane hi construeixi cuines fantasma, un projecte que havia posat en peu de guerra els veïns. A banda de l’immoble del carrer de Puigcerdà 204, l’acord inclou la compra d’un altre terreny al carrer de Gelida 12, també de naturalesa industrial i al districte de Sant Martí. Entre els dos sumen una superfície total de 565 metres quadrats.

El solar serà per a millores del Mercat de Sant Martí

El solar servirà ara per “afavorir una millora operativa del Mercat de Sant Martí i dels serveis auxiliars”. De fet, entre les propostes que hi ha sobre la taula, s’estudia la construcció d’un aparcament, una de les demandes que fa temps que reclamen els paradistes del mercat. L’espai municipal et Martí es troba just al costat de la naupai, segons expliquen els veïns després d’haver parlat amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni. Això ha tranquil·litzat el veïnat, que temia les molèsties d’una cuina fantasma, com ara fums, pudors, sorolls i més trànsit, tant de mercaderies com d’entrada i sortida dels repartidors a domicili.

Des del febrer que havien fet diverses protestes per reclamar que no tirés endavant el projecte. L’Ajuntament en va aturar la llicència d’obres al juliol, mentre no s’enllesteixi una normativa que reguli les macrocuines a Barcelona, prevista per al març. A través de la plataforma Afectats Cuina Fantasma Sant Martí, han reclamat en diverses ocasions que aquestes instal·lacions només puguin tirar endavant en zones industrials i no en barris residencials.