L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat la gestió del conjunt industrial de Palo Alto, a Sant Martí, per als propers 15 anys. L’encarregada de gestionar el Palo Alto serà la Fundació Privada Centre de Producció Artística i Cultural Palo Alto, l’única oferta que s’ha presentat al concurs públic endegat per l’Ajuntament.

Amb aquesta concessió es donarà continuïtat a 19 de les 31 empreses que actualment operaven al recinte. La gestió del Palo Alto tindrà una validesa de 15 anys i l’Ajuntament es reserva un 55 % de la gestió directa de l’espai amb l’objectiu d’obrir l’equipament al barri, a la ciutat i a altres entitats.

Un altre objectiu és preservar el llegat de dues dècades d’activitat cultural amb un projecte de rehabilitació i manteniment de l’espai que permeti seguir realitzant el famós Palo Alto Market a la vegada que s’obre el recinte a la comunitat amb noves propostes d’activitats i actes culturals. El procés d’adjudicació arriba al final d’un periple que ha acumulat molts mesos d’endarreriment per la manca de suports de l’oposició al govern municipal.