Els regidors d’ERC i Junts per Catalunya han abandonat la comissió de Drets Socials d’aquest dimarts al matí i no assistiran a cap de les comissions de plenari d’aquesta setmana. Els dos grups justifiquen l’acció per la negativa d’Ada Colau a convocar un ple extraordinari de resposta a la sentència del procés. Les comissions es van posposar a aquesta setmana per les reaccions a la sentència.

La sessió d’aquest dimarts al matí, però, presidida per Laura Pérez (BComú), ha continuat perquè els regidors de BComú, PSC, Cs, PP i BCN Canvi garanteixen el quòrum necessari. En una primera intervenció, Montse Benedí (ERC) ha acusat el govern de “no estar a l’altura de la responsabilitat del moment”. Des de JxC, Neus Munté ha lamentat “el silenci” de l’Ajuntament en la reacció a la sentència i n’ha responsabilitzat exclusivament l’alcaldessa.

El govern veu “gesticulació”

La tinenta d’alcalde Laura Pérez ha acusat els grups independentistes de “gesticular i escenificar” sense tenir en compte la resta de grups. “No necessitem més escenificacions sinó escoltar-nos”, ha afirmat. Cs, PP i BCN Canvi han demanat continuar les sessions per mantenir l’activitat institucional i respectar les sentències judicials. També han condemnat la violència.

Maragall: “És impossible treballar”

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, considera que hi ha una “situació inacceptable de violència institucional desfermada” i de repressió exercida per totes les eines de l’Estat i que el Govern espanyol nega qualsevol diàleg. Per Maragall, tot això, sumat als ferits i als detinguts, fa que sigui “impossible treballar en aquestes condicions”.

El líder d’ERC també demanat una reunió aquest dilluns al matí amb l’alcaldessa Colau. Considera que és l’Ajuntament qui ha d’aconseguir una rectificació de Pedro Sánchez, amb els socialistes que estan al govern.