El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns per Twitter que ha parlat per telèfon amb l’alcaldessa, Ada Colau. Li ha volgut transmetre “tot el suport i la solidaritat a la ciutadania de Barcelona”. Sánchez ha afegit que “el govern d’Espanya treballa per garantir la seguretat i la convivència”. Precisament, el president viatja aquest dilluns a Barcelona per saber de primera mà l’evolució de l’estat dels policies ferits durant les manifestacions postsentència a Barcelona.

Per la seva banda, Colau ha confirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que ha parlat amb Sánchez. Colau ha dit al president en funcions que sempre s’ha d’agafar el telèfon, en referència a les trucades que li va fer Quim Torra durant aquests darrers dies, que no van obtenir cap resposta. Colau ha assegurat que ella i Sánchez no han fixat una reunió per aquest dilluns, però està “disposada a trobar-se amb ell”. Ara bé, ha afirmat que el més important és que parlin Torra i Sánchez per evitar una “escalada del conflicte”.

Torra li demana a Sánchez reunir-se aquest dilluns

El president Quim Torra ha contestat la carta que li ha fet arribar el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, en la qual li insistia que condemnés la violència “de forma rotunda”. Torra li ha demanat una reunió d’urgència per a aquest dilluns aprofitant la seva visita a Barcelona.