El centre de creació cultural i empresarial Palo Alto afronta un final d’any ple d’incerteses. El 31 de desembre del 2018 n’acabarà la concessió actual i l’Ajuntament ha d’obrir un concurs públic nou, però el govern municipal no té prou suports entre l’oposició per fer-lo. La Comissió d’Economia ha tombat amb el no del PDeCAT, Cs, el PSC i el PP la proposta del govern per incrementar la gestió pública al Palo Alto del futur.

Una solució contra rellotge

Els grups creuen que aquest canvi de model posaria en perill alguns dels projectes que ja estan instaurats a l’antiga fàbrica del Poblenou. Raimond Blasi (PDeCAT) ha lamentat que l’executiu “no ha establert diàleg” per mantenir els projectes i Carina Mejías (Cs) ha retret que “la futura gestió posa en risc aquestes activitats”. Montserrat Ballarín (PSC) ha dit que “no es respecta la tasca” que han fet els concessionaris els últims 25 anys, mentre que per Xavier Mulleras (PP) “no és justificable plantejar un canvi de gestió” al Palo Alto.

Per la seva banda, el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha dit que la voluntat del govern és que bona part de les empreses que estan arrelades al Palo Alto s’hi quedin, però “la nostra responsabilitat és treure un concurs públic”. ERC i la CUP s’hi han abstingut i només el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé ha votat “sí” amb BComú. Amb aquest escenari —i tenint en compte que l’1 de gener del 2019 cal tenir una concessió nova—, el govern municipal necessita trobar una solució contra rellotge abans que acabi l’any.

El Palo Alto Market, fins al març… De moment

Una de les qüestions que el govern municipal ha exclòs del Palo Alto del futur és una de les insígnies: el Palo Alto Market. Aquesta cita mensual de petits artesans té assegurada la pervivència fins al març del 2019 i, segons fonts municipals, a partir d’aleshores s’haurà de reconsiderar si es continua celebrant el mercat. Aquestes fonts han explicat a betevé que “no és un veto definitiu”, sinó que el proper concessionari del Palo Alto podrà proposar fer el mercat de nou i, aleshores, l’Ajuntament haurà d’estudiar la proposta per donar-hi el vistiplau.