Ada Colau

L’alcaldessa ha volgut tancar l’any 2019 explicant i visibilitzant un problema de salut derivat del seu segon embaràs. Just l’endemà de l‘últim plenari de l’any, el dissabte 21 de desembre, es va sotmetre a una operació per una hèrnia al melic, que no era greu, “ni qüestió de vida i mort”, però que ha tingut els últims dos anys i mig, des que va tenir el segon fill a l’abril del 2017. Així ho ha explicat Ada Colau en un missatge en la seva pàgina de Facebook, en què ha confessat que a més de ser dolorosa i incòmoda, li “ha condicionat la seva vida i autoestima”.

En un text extens, Colau detalla part de la seva història, perquè creu que la comparteixen milers de dones. Hi explica que després del part per cesària, “la panxa li va quedar destrossada, amb la musculatura abdominal oberta i una hèrnia important al melic“. Durant aquest temps, apunta, que ha hagut de comprar-se “roba més ampla per dissimular-ho” i ha hagut “d’aguantar milers de tuits i fotos amb insults, o mentides horribles”. Per tot això, envia un missatge als “masclistes imbècils” que l’han insultada per tenir un bony a la panxa: “Que us bombin. No tinc res més a dir-vos”.

La intervenció quirúrgica –de fa menys de dues setmanes– va anar bé i es va allargar quatre hores. L’alcaldessa tanca l’escrit compartit a les xarxes optant per continuar treballant aquest 2020 per un “món feminista, és a dir, que posi la vida al centre”.

Termino 2019 saldando una deuda pendiente conmigo misma: por fin me he operado una hernia grande que tenía desde mi…

Posted by Ada Colau Ballano on Tuesday, December 31, 2019