Les males notes han abundat en el Baròmetre semestral d’enguany: els barcelonins han suspès l’alcaldessa, Ada Colau, i un bon gruix considera que la gestió de l’Ajuntament és dolenta o molt dolenta. El govern municipal ho atribueix als aldarulls postsentència (l’època en què es van fer les enquestes), mentre que els grups independentistes al consistori ho critiquen.

El portaveu de Junts per Catalunya, Jordi Martí, assegura que “de cap manera un govern seriós pot atribuir uns aldarulls puntuals a unes dades que desqualifiquen” tota l’acció de govern. També s’hi ha referit la regidora d’Esquerra Republicana (ERC) Elisenda Alamany. Considera que Barcelona ha “donat l’esquena” al context polític de Catalunya i que és precisament això el que li “ha passat factura”.

Per altra banda, Alamany vincula el suspens a Colau al pacte amb el PSC. “El partit socialista ha agafat més protagonisme en el lideratge del govern i això, finalment, s’ha traduït en la baixada de valoració de l’alcaldessa”, ha dit. Ara bé, segons el resultat del baròmetre, precisament Colau i Collboni reben un ampli suport pel que fa a l’acord de govern.