L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, ha presentat una carta de suport internacional signada per més de 200 figures intel·lectuals com l’alcalde de Nova York, Bill de Blasio; l’escriptora i periodista Naomi Klein, o el lingüista i científic nord-americà, Noam Chomsky. Colau ha dit que aquests suports fan que el 26-M sigui una “responsabilitat” guanyar.

Colau s’ha mostrat agraïda i ha dit que la carta “és un honor” que representa fins a quin punt Barcelona és “referent internacional d’esperança” davant els discursos d’odi. La candidata de BComú ha assegurat que no és habitual que gent intel·lectual es posicioni a favor d’una candidatura municipal. Per això, ha volgut destacar el paper d’una ciutat que “treballa per la gent i planta cara a l’oligopoli”.

En aquest sentit, la carta explica que Barcelona ha esdevingut un “far d’esperança”. “Barcelona està demostrant que no s’ha de tenir por a plantar cara als poders econòmics i, alhora, està evidenciant que hi ha altres formes de fer política que posen les persones en el centre”, manifesta.

El text també recorda la necessitat de defensar Barcelona i l’alcaldia d’Ada Colau quatre anys més per a “aquells que desitgen un futur més just, democràtic i feminista”. Per això destaca la importància de les eleccions municipals de 2019. “Els resultats marcaran les possibilitats de canvi més enllà de la vostra ciutat“, apunta.

En un acte al passeig de Sant Joan, Colau ha tornat a fer una crida a mobilitzar el vot i acabar de consolidar “polítiques valentes”. L’alcaldessa ha assegurat que l’únic poder que tenen després de quatre anys continua sent el mateix: “El de la gent”, ha dit.