Junts per Catalunya ha iniciat la campanya físicament a Barcelona, però connectant per videoconferència amb el seu candidat, Carles Puigdemont, que és a Brussel·les. Puigdemont es pren aquests comicis com la segona volta del referèndum de l’1-O. Un altre acte impregnat d’emotivitat ha estat el d’ERC, amb el número cinc a la llista, Carles Mundó, com a principal protagonista a Vic, després de sortir aquest mateix dilluns de la presó.

La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, acompanyada pel president de la formació taronja, Albert Rivera, ha aprofitat per reiterar que són l’única alternativa possible a les forces independentistes. Amb la mateixa idea ha engegat la campanya electoral el candidat popular, Xavier García Albiol, que ha afegit al missatge un “A por ellos!”, en referència als independentistes i fent gala de l’aplicació de l’article 155 impulsada per al seu partit.

Per la seva banda, el PSC, amb el candidat, Miquel Iceta, vol canviar radicalment el rumb de la política catalana i es postula com l’opció de reconciliació. Els comuns també creuen “tenir la clau” per desbloquejar la situació i “recosir Catalunya” amb Xavier Domènech al capdavant.

Els fets de l’1-O han tornat a ser presents un cop més, ara ja oficialment en campanya. La CUP ha penjat els primers cartells de la formació per demanar el vot a l’Institut Jaume Balmes, com a homenatge de les víctimes que van viure escenes de violència el dia del referèndum.