En l’acte d’inici de campanya de la candidatura de Catalunya en Comú – Podem, Ada Colau ha volgut mostrar el seu desacord amb la decisió del Tribunal Suprem de mantenir Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó. Colau ha assegurat que està en contra de la “presó preventiva abusiva”.

Colau ha recordat, però, que no és independentista i ha assegurat que el “procés ha acabat”. Considera que és hora “de superar la política de blocs i crear una majoria transversal a Catalunya”. També ha dit que no es deixaran intimidar pels que els titllen d’equidistants i ingenus i els que creuen que la “polarització i la gran tensió social dels darrers mesos” els penalitza com a opció política.

De fet, el candidat Xavier Domènech s’ha mostrat convençut que seran decisius al nou Parlament de Catalunya: “Tenim la clau per desbloquejar la situació, obrir un nou temps de solucions i recosir aquest país que tan gran ha estat i tan gran pot ser encara”, ha assegurat Domènech.

I per que així sigui, ha dit Domènech, cal deixar d’escoltar “els cants de sirena que prometen una eterna arribada a Ítaca i porten a fulls de ruta que semblen laberints”.

L’acte d’inici de campanya de Catalunya en Comú – Podem s’ha dut a terme a La Farga de l’Hospitalet. A més d’Ada Colau i Xavier Domènech, hi ha intervingut la cineasta i la número 81 de la llista per Barcelona, Mar Coll, i l’activista Naomi Klein, que ha donat suport a la candidatura en un vídeo.

També s’ha presentat l’anunci de la candidatura i el cartell amb el lema “Tenim molt en comú”.

La número dos de Domènech al Congrés no participarà en la campanya

Marta Sibina, diputada al Congrés per En Comú Podem i qui va ser la número dos de Xavier Domènech a les eleccions espanyoles del juny del 2016, ha anunciat aquest dilluns que no participarà en la campanya de Catalunya en Comú – Podem de les eleccions del 21-D. Sibina assegura que no està d’acord amb el discurs del partit en què, diu, es posa al mateix nivell la DUI i el 155. Assegura que “comparar una acció política amb una altra de repressiva és inacceptable”.