Ja passada la mitjanit i amb la campanya oficialment engegada, Carles Mundó ha irromput al Teatre Atlàntida de Vic entre crits de “llibertat” al míting d’arrencada de campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya. El número cinc de la llista, que ha sortit avui de la presó d’Estremera, considera que si el seu partit guanya les eleccions, també es guanyarà “la llibertat dels qui són lluny de casa” i ha assegurat que la candidatura treballa “per guanyar la llibertat i la justícia social”.

Alhora, Mundó també ha volgut subratllar que, a parer seu, mentre hi hagi candidats que encara són a la presó, les eleccions no seran justes: “Cal joc net i per això exigim la llibertat de tots els candidats, perquè puguin jugar amb les mateixes eines”, ha dit. Per això ha fet una crida a omplir les urnes de vots “per la dignitat i la llibertat”.

“Junqueras és símbol de justícia”

Mundó ha estat l’encarregat de cloure l’arrencada d’Esquerra, tot just després del discurs de la número dos de la llista, Marta Rovira, que ha carregat el seu discurs de referències al líder del partit empresonat, Oriol Junqueras. Rovira considera que el cap de llista continua a presó perquè els seus adversaris polítics li tenen por: “Junqueras representa els nostres somnis i és símbol de justícia, esperança i llibertat. Per això el volen tancat”, ha assegurat.

Segons Rovira, l’empresonament “és un intent del PP, Ciutadans i el PSC de guanyar les eleccions sense adversaris polítics” i ha demanat el vot al seu partit per fer front al bloc del 155: “Només aquesta candidatura pot guanyar les eleccions contra la demagògia del PP i només ERC pot aturar el discurs repressiu i populista d’Arrimadas i Rivera”.

“Espanya s’assembla a l’Alemanya de fa 70 anys”

L’arrencada de l’acte ha comptat amb representants de les plataformes que donen suport a la candidatura d’Esquerra. En la seva intervenció, el líder de la plataforma Demòcrates, Antoni Castellà, que es presenta conjuntament amb Esquerra en aquestes eleccions, ha comparat l’Estat espanyol amb l’Alemanya nazi: “Espanya s’assembla, i molt, a l’Alemanya de fa 70 anys”, ha assegurat. Ernest Maragall ha disparat contra el PSC, a qui ha titllat “d’agent doble” i “cavall de Troia”.

Les migracions i la integració social també han tingut protagonisme en l’acte d’arrancada de campanya amb alguns dels candidats independents que s’han incorporat a la llista d’Esquerra. Najat Driouech ha destacat el caràcter integrador de Catalunya mentre que Ruben Wagensberg ha destacat que la República servirà perquè “la gent que treballa en aquest país visqui millor”.