El primer en encetar el camí cap al 21-D ha estat el candidat del PSC, Miquel Iceta, que ha acabat el seu míting ballant l’‘All Together Now’ (1990), de la banda de rock alternatiu de Liverpool The Farm. Amb el mateix gènere musical, i també amb un grup anglès, ha tancat el primer acte Catalunya en Comú – Podem. La peça escollida ha estat ‘Common People’ (1995) de Pulp, una melodia abonada als actes del partit.

En canvi, Junts per Catalunya ha optat per música catalana i ha tancat la connexió amb el candidat Carles Puigdemont destapant el lema de campanya, “Puigdemont, el nostre president”, amb Sopa de Cabra, amb la cançó del 2001 ‘Si et va bé’. ERC també ha optat per una altra banda catalana, Txarango, que amb ‘Resiste y grita’ (2017) ha donat pas a les abraçades del públic amb Carles Mundó, que ha arribat aquest mateix dilluns de Madrid, després de sortir de la presó.

Hi ha formacions, però, que han mantingut una sintonia pròpia, com Ciutadans i el PP, que n’ha presentat una versió renovada. La CUP no ha tancat l’acte amb cap cançó, de fet, ja van anunciar una campanya poc festiva per la situació política actual.