Albiol s’ha envoltat de poques figures fortes del PP d’àmbit nacional per donar el tret de sortida a la campanya; no és casual, ja que el partit vol fer una campanya propera i de territori. Sí que ha acompanyat Albiol la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, qui ha presumit davant de la militància d’haver activat el 155: “A altres els tremolaven les mans. Que ens quedi ben clar qui està fent tot el que cal per tornar a la legalitat”.

Xavier García Albiol, per la seva banda, ha definit els populars —ha dit textualment— com els “más chulos que nadie”, i per això no ha esperat que es fes la mitjanit per demanar el vot. Des d’un balcó engalanat amb les banderes espanyola i catalana, “les que representen tots els catalans”, ha tret la papereta de la seva llista i ha assegurat que és l’única que “garanteix el futur, la convivència i la unitat d’Espanya”. A més, ha enviat un missatge directe a les forces independentistes: “El 21-D, a por ellos!”.

El CIS, poc favorable

Els populars han donat el tret de sortida a la campanya amb una enquesta del CIS poc favorable sobre la taula: els augura una caiguda de quatre diputats (dels 11 que van aconseguir el 2015, només en mantindrien set). En aquest sentit, Albiol ha restat importància a l’enquesta del CIS i ha dit que “li donarem la volta i guanyarem el que realment interessa, que és la votació”. Segons el CIS, el candidat del PP és el pitjor valorat dels presidenciables.