El candidat del PP per al 21-D, Xavier García Albiol, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral al crit d'”A por ellos!” contra les forces independentistes. Des d’un balcó amb les banderes espanyola i catalana, el candidat popular ha assegurat que aquestes seran “les eleccions més importants, no només per a Catalunya, sinó també per a Espanya”. La ministra Dolors Montserrat ha recordat que el PP és “l’única força que va aplicar el 155”.

Albiol s’ha envoltat de poques figures fortes del PP d’àmbit nacional per donar el tret de sortida a la campanya; no és casual, ja que el partit vol fer una campanya propera i de territori. Sí que ha acompanyat Albiol la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, qui ha presumit davant de la militància d’haver activat el 155: “A altres els tremolaven les mans. Que ens quedi ben clar qui està fent tot el que cal per tornar a la legalitat”.

Xavier García Albiol, per la seva banda, ha definit els populars —ha dit textualment— com els “más chulos que nadie”, i per això no ha esperat que es fes la mitjanit per demanar el vot. Des d’un balcó engalanat amb les banderes espanyola i catalana, “les que representen tots els catalans”, ha tret la papereta de la seva llista i ha assegurat que és l’única que “garanteix el futur, la convivència i la unitat d’Espanya”. A més, ha enviat un missatge directe a les forces independentistes: “El 21-D, a por ellos!”.

El CIS, poc favorable

Els populars han donat el tret de sortida a la campanya amb una enquesta del CIS poc favorable sobre la taula: els augura una caiguda de quatre diputats (dels 11 que van aconseguir el 2015, només en mantindrien set). En aquest sentit, Albiol ha restat importància a l’enquesta del CIS i ha dit que “li donarem la volta i guanyarem el que realment interessa, que és la votació”. Segons el CIS, el candidat del PP és el pitjor valorat dels presidenciables.