“Aquest cop demostrarem que som cada vegada més, perquè el nostre projecte creix i es fa gran a les urnes. La democràcia ens acosta a la independència i a la República”, ha afirmat Puigdemont, davant unes 1.200 persones aplegades a l’edifici Imagina, a tocar de les Glòries, l’espai que va servir com a centre internacional de premsa l’1 d’octubre.

“Encara que ens vulguin amnèsics i desconcertats, la memòria dels catalans no és com els discs durs del PP, que desapareixen”, ha apuntat, irònic, el candidat, que ha instat els catalans a votar “amb un record pel 9-N, el 27-S i l’1-O”.

Tant ell com la resta de membres de la llista que han intervingut en l’acte han recordat els consellers que continuen a la presó i els que són a Brussel·les. Puigdemont, Forn, Puig, Ponsatí i Jordi Sànchez, número dos de la llista, tenien reservada una cadira buida a la primera fila. En el cas de Josep Rull i Jordi Turull, dos dels alliberats aquest dilluns, s’espera que s’incorporin aviat als actes de la candidatura perquè “tornen amb moltes ganes de fer campanya”.

Artadi carrega contra el PSC

Abans de Puigdemont, han intervingut sis dels membres de la llista per Barcelona. La candidatura ha fet gal·la de ser transversal i superar l’àmbit dels partits. Des de la primera fila, dirigents destacats del PDeCAT, com Artur Mas, Xavier Trias, Marta Pascal i David Bonvehí han seguit els parlaments, sense pujar a l’escenari.

Elsa Artadi, número 10 de la llista, ha estat dura amb el PSC i ha carregat contra Miquel Iceta: “No permetrem que frivolitzis amb els presos”, li ha etzibat, després que el líder socialista hagi considerat una “mala notícia” que el jutge hagi deixat quatre persones a la presó. “Sembla que hi hagi més socialistes fora del PSC que dins el PSC”, ha reblat Artadi, que els ha retret que es posicionin com a espectadors davant l’aplicació del 155.