Per la CUP, el nou Parlament ha de fer complir el mandat de l’1-O i començar a construir la República Catalana. Per això, la jornada del referèndum ha estat molt present al primer acte de campanya. El candidat dels cupaires, Carles Riera, ha deixat clar que la CUP “vol ser la veu al Parlament i a les institucions dels més de dos milions de persones que l’1-O van sortir a votar i a defensar les escoles”.

Riera ha remarcat que el seu objectiu és aconseguir un bon resultat per “poder sumar el conjunt de forces independentistes per revertir el cop d’Estat, el 155 i construir unilateralment la República”. També ha explicat que la seva serà una campanya de “lluita i de resistència”.

Els cupaires han penjat els primers cartells amb el lema principal de la campanya: “Dempeus!”, amb el qual volen transmetre una idea de fermesa davant l’Estat espanyol i de fortalesa per construir la República. També han mostrat els altres eslògans, que se centren en els eixos bàsics del seu programa: drets socials, la República i la creació d’una assemblea constituent.