El 30,9 % dels barcelonins va ser víctima d’un o més fets delictius durant el 2019, segons l’índex de victimització municipal que s’ha presentat a la Junta Local de Seguretat de Barcelona.  És la segona xifra més alta des del 1983, quan es va començar a fer l’enquesta. L’any anterior, el 2018, es va registrar el rècord, arribant al 31,8 %. Els barcelonins, en general, però, aproven la seguretat, amb un 5,9 de mitjana. 

Més d’un 80 % dels delictes continuen sense denunciar-se, en la gran majoria d’ocasions, per falta de confiança en què la policia hi pugui fer alguna cosa.

Els robatoris de cartera i mòbil, els més habituals

Els delictes contra la seguretat personal suposen el 23,7 % del total, seguits dels ocorreguts al vehicle, amb un 8,2 %, i al domicili, amb un 3,5 %. Els intents i robatoris de bosses o de la cartera, amb un 16,9 %, continua encapçalant el rànquing de delictes contra la seguretat personal, seguit de les temptatives i sostraccions de telèfons mòbils, amb un 7,7 %, que després d’una pujada important al 2018, baixa una mica respecte a l’any anterior. En tercer lloc, amb un 2,8 %, hi ha les intimidacions, coaccions i amenaces.

Ciutat Vella i l’Eixample concentren la meitat del delictes

Per districtes Ciutat Vella, amb un 24,8 %, pujant gairebé quatre punts respecte a l’any anterior, és on es concentren més els delictes. Aquest districte desbanca en el primer lloc a l’Eixample, que n’acumula el 24 %, un punt menys. Sumant aquests dos districtes el percentatge arriba quasi a la meitat amb un 48,8 %. També hi ha canvis en els últims llocs. El 2019 a les Corts, amb un 3,7 %, és on se’n van situar menys dels reportats a l’enquesta municipal, prenent el relleu a Horta Guinardó.