La cantant i compositora Sole Giménez celebra 40 anys de carrera i ho fa amb el llibre disc ‘¡Celebración!’ i amb una gira que la durà el proper 26 de gener al Palau de la Música. Abans, però, fa escala al ‘Plaça Tísner‘ per explicar-nos com ha viscut aquestes quatre dècades enfilada a un escenari.

Una celebració molt sonada

Es fa difícil que a Sole Giménez no li preguntin allò de ‘Cómo hemos cambiado’ en aquesta gira de celebració, però segons diu ella mateixa, no era conscient que feia 40 anys com a cantant fins fa ben poc. I tot i no tenir-ho planificat des de molt temps abans, la festa va ser grossa: un concert el 3 de febrer a l’Auditori del Palau de les Arts de València, acompanyada de grans amics.

Entre ells, Joan Manuel Serrat, Antonio José, Miguel Poveda o la seva filla, l’Alba Engel, que la va acompanyar als cors i fent duet en una de les cançons. D’aquell concert se n’ha fet un llibre disc que acompanya la gira que Sole Giménez fa per tot l’estat.

40 anys de canvis

L’any 1983, Sole Giménez i el seu germà Juan Luis van decidir fundar una banda. Fins llavors, un i altre ja han demostrat un gran interès per la música, però és en aquell moment que sumen esforços en un projecte que els posarà en el mapa: Presuntos Implicados.

La formació, que va anar canviant de membres fins al tercet que van establir amb Nacho Mañó, va començar a sonar amb força a partir del 1987, quan van fixar el seu estil musical que combina el pop amb el jazz i el soul. La resta és una carrera d’èxits, amb cançons com ‘Cómo hemos cambiado’, ‘Todas las flores’ o ‘Fallen’.

Tot i l’èxit de Presuntos Implicados, Sole Giménez va deixar la formació el 2005, i tres anys més tard va reprendre la seva carrera en solitari, amb temes propis i versions de clàssics espanyols, hispanoamericans i francesos. En aquesta nova etapa, a més, ha reivindicat la presència de la dona en la música del segle XX i XXI amb el díptic ‘Mujeres de música’. I així, en plena activitat i amb molta música per oferir-nos, Sole Giménez celebrarà els seus 40 anys el proper 26 de gener al Palau de la Música.

El “mosaic” de Sole Giménez

  • Una ciutat: València. Tot i néixer a París i criar-se al poble de Iecla, la Sole ha fet de la ciutat del Túria casa seva i llueix el seu valencianisme amb orgull.
  • Una banda: Presuntos Implicados. Durant 25 anys, la formació liderada per la Sole va ser un dels referents de la música espanyola, amb més de tres milions de còpies venudes de la quinzena de discos que van fer plegats.
  • Un àlbum: ‘Ojalá’. El 2004, va debutar en solitari amb un primer treball que versionava artistes com Santiago Auserón, Edith Piaf o Bjork, i que va marcar el començament de la seva carrera com a solista.
  • Un projecte: ‘Mujeres de la música’. Editat en dues parts, aquest àlbum reivindica la importància de la dona com a compositora i intèrpret, i ho fa establint, a més, un diàleg amb les cantants més llegendàries de l’Amèrica Llatina.
  • Un aniversari: 40 anys. Són els que la Sole fa que es dedica a cantar, i que ara celebra amb un llibre disc i una gira que la portarà el 26 de gener al Palau de la Música.
  • Una plaça: la de Navona, a Roma. Considerat un dels racons més coneguts de la ciutat eterna, seria un lloc ideal per celebrar els 40 anys… i tots els que vindran.