Només saber-se la notícia de la mort de Ventura Pons, les mostres de condol no s’han fet esperar, tant del món de la cultura com d’altres esferes.

L’Acadèmia del Cinema Català donava la notícia de la mort “d’un dels més importants cineastes del nostres país i que més ha fet pel cinema català i en català”, mentre que l’Acadèmia del Cinema d’Espanya també ha donat el condol per la mort del que va ser vicepresident de l’entitat.

Isona Passola, presidenta de l’Ateneu de Barcelona i de l’Associació de Productors de la Mediterrània, ha volgut recordar el darrer projecte del director, exhibidor dels Cinemes Texas de Barcelona. Mentre que la Filmoteca de Catalunya ha lloat la seva capacitat de “saber arribar a tots els públics sense perdre el seu segell personal i d’autoria”.

El periodista Toni Vall ha estat un dels primers en donar la notícia a través de les xarxes socials i a lamentar la mort del director barceloní.

De l’esfera política, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que les pel·lícules de Pons “ens han fet reflexionar, emocionar i somriure”, i també que “va trencar fronteres per dur el cinema català a nous àmbits”.

De la seva banda, el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha destacat la manera com Ventura Pons va internacionalitzar el cinema català.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha volgut reivindicar la figura de Ventura Pons “com el director únic, original, transgressor i compromès que ha sigut”.

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, l’ha qualificat de “referent indiscutible de l’audiovisual català”. El primer secretari del PSC, Salvador Illa, també hanvolgut donar el condol als familiars, amics i companys de Ventura Pons.