La Filmoteca de Catalunya ha acabat l’any 2023 amb una recuperació d’espectadors consolidada. Les 1.240 sessions programades van atreure un total de 111.180 espectadors, el que suposa una mitjana de gairebé 90 persones per sessió, fet que suposa un increment del 12,3 % respecte a la mitjana per sessió del 2022

Visconti i Jarmush, els grans reclams

En aquest sentit, el mes de desembre ha tingut unes dades d’assistència especialment importants: 11.666 persones han assistit a les 102 sessions programades, una mitjana de 114 persones per sessió, unes xifres mai vistes des d’abans de la pandèmia. En aquest bon resultat del darrer mes pel que fa a ocupació hi han contribuït decisivament les dues gran retrospectives amb què es va tancar 2023 i que continuen encara el gener del 2024: Luchino Visconti i Jim Jarmusch. 

Les dues retrospectives han atret fins al dia de Reis 8.690 espectadors en 57 sessions, amb una mitjana per sessió de 152 persones. Diverses de les projeccions programades han exhaurit entrades. Els cicles continuen aquest mes de gener, fins al dia 13 en el cas de Visconti i fins al 23 en el de Jarmusch.  

La retrospectiva de Luchino Visconti

Les 34 sessions programades fins ara de la retrospectiva de Luchino Visconti han acumulat 4.646 espectadors, una mitjana de 136 per sessió. ‘Il Gattopardo’ va exhaurir les 360 localitats de la Sala Chomón en la sessió de divendres 15 de desembre. 

En les sessions programades per als propers dies es podran veure els films de la seva darrera etapa, com ‘Ludwig’, ‘Gruppo di famiglia in un interno’, ‘L’innocente’ o ‘Morte a Venezia’. 

L’atracció per Jim Jarmush

Fins al moment la retrospectiva Jim Jarmusch ha atret 4.064 persones en les 23 sessions programades, el que suposa una mitjana per sessió de 176. Algunes de les projeccions, com ara les de ‘Down by Law’, ‘Stranger than paradise’, ‘Mystery train’ o ‘Coffee and cigarettes’, van esgotar les entrades. 

Fins al 23 de gener hi haurà projeccions de ‘Broken flowers’, ‘Only lovers left alive’, ‘Down by law’, ‘Paterson’, ‘The dead don’t die’ i ‘Coffee and cigarettes’.