Dues dones reposen enmig de la natura, en un entorn oníric, pintades de vermell i amb el silenci com a fil conductor. Aquest és el mural de gran format que signa el pintor i artista urbà Set, provinent d’Algèria, en residència artística amb l’entitat Jiser Reflexions Mediterrànies.

Es tracta d’una obra de 80m² situada al pati interior de l’antiga Cooperativa d’Habitatges de Bac de Roda (av. Diagonal, 105), que s’inaugurarà aquest dissabte, 16 de setembre, coincidint amb la festa major del Poblenou. Un mural fet amb pintura acrílica i esprai que vol acostar la mirada crítica sobre les diverses realitats de la regió mediterrània.

Vull donar veu als qui fugen del patiment, els qui s’amaguen per sobreviure”
Set, artista urbà

Donar veu als “marginats”

La peça reflexiona sobre els conceptes de silenci i oblit, sobre el fet colonial i les migracions. “Vull donar veu a tota la gent de qui estan abusant, els qui fugen d’un patiment, els qui s’amaguen per sobreviure, en definitiva, els qui no se senten acceptats per la societat”, explica al programa ‘Plaça Tísner‘ l’artista urbà Set.

Una temàtica sobre la qual l’entitat Jiser ha estat treballant tot l’any dins del projecte Sabers migrants, amb la publicació i proposta expositiva “Polisèmies del silenci“, que es presentarà el pròxim mes d’octubre.

Jornades de Sabers Migrants

L’obra es podrà visitar en unes jornades de portes obertes que se celebren en el marc de les Jornades de Sabers Migrants, amb diverses activitats i xerrades entorn les migracions. L’entitat Jiser fa set anys que és comissària d’aquesta obra, anomenada ‘MURAL/LOCAL’, en què han intervingut artistes com Miquel Wert, Teo Vázquez, Fares Yessad i Sara Martínez. Segons Jiser, que significa “pont” en àrab: “En comptes de fer de frontera, aquest mural fa de pont, amb l’objectiu d’unir i crear diàleg entre diversos espais de la mediterrània”.