Mortadel·lo Filemó semàfor

Des que l’Ajuntament va donar el vistiplau per instal·lar semàfors amb les figures de Mortadel·lo i Filemó a Barcelona, algunes veus ja n’han demanat un a prop. És el cas de l’associació de comerciants Som Sant Antoni i la plataforma Sant Antoni 13 de juny, que ja han fet la petició al districte de l’Eixample.

Al costat del mercat dominical

Lídia Núñez, presidenta de Som Sant Antoni, explica a betevé que la ubicació que han proposat és el semàfor del carrer del Comte d’Urgell amb el de Tamarit. Argumenta que van pensar en aquest indret perquè els diumenges és un punt d’atracció de visitants on conviuen el mercat dominical i l’intercanvi dels cromos”.

Núñez també explica que obren la porta a un emplaçament alternatiu, en cas que no prosperi aquesta opció: just a sota, a Comte d’Urgell amb Manso.

El mercat dominical se suma a la iniciativa

L’associació del mercat dominical s’ha sumat a la iniciativa. Fuensanta García, presidenta de l’entitat, afirma que “seria un honor tenir aquest semàfor al costat del mercat”. Diu que “les obres de Francisco Ibáñez sempre han viscut i viuran a Sant Antoni” amb el mercat del diumenge de llibres i còmics.

Altres emplaçaments on podria ubicar-se

Alhora sonen els entorns de la nova Biblioteca Gabriel García Márquez de Sant Martí, on l’autor d’aquests personatges coneguts arreu va néixer. Justament l’equipament té reservat un racó en una de les plantes per retre homenatge a Francisco J. Ibáñez, que va morir el juliol d’aquest any.

La iniciativa de transformar figures de semàfors en Mortadel·lo i Filemó va sorgir d’un professor navarrès, —de nom, precisament, Francisco J. Ibáñez— que es va fer viral a les xarxes socials. Vist l’èxit de la idea, finalment va presentar una instància al consistori i l’Administració hi va donar llum verda. L’Ajuntament estudia quines serien les ubicacions més adients a la ciutat.