Aeroport de Barcelona avió volant

Finalment, la família kurda de l’Iran retinguda des de fa 10 dies a l’aeroport del Prat ha estat deportada tot i haver demanat asil polític a Espanya. El vol ha sortit aquest divendres al matí. L’home és membre del Partit Democràtic del Kurdistan, il·legal a l’Iran, i va acompanyat de la seva dona, embarassada de dos mesos, i del seu fill de set anys. La família va arribar la setmana passada a l’aeroport del Prat en un vol procedent del país i va demanar asil polític.

Segons han explicat fonts policials, se’ls ha denegat la petició per no complir els requisits legals. Considera l’Audiència Nacional que en el recurs hi ha “llacunes i incoherències” perquè inicialment va al·legar raons polítiques i després religioses. Els advocats també han presentat un recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans.

L’home, condemnat pel seu activisme polític a l’Iran

L’home ja havia estat condemnat a 15 anys sota llibertat condicional pel seu activisme polític i també assegura que professa una fe evangèlica. A més, diu que ha participat en una vintena de manifestacions del moviment Dona Vida Llibertat, que es va desencadenar amb l’assassinat de la jove Jina Mahsa Amini per no portar el vel posat segons el rigorisme de la república islàmica.

Poc abans de la commemoració del primer aniversari de la mort de la jove després d’una pallissa en un centre de la policia de la moral, que es commemora aquest dissabte, la família va decidir fugir, el 5 de setembre a Barcelona.