El Teatre Poliorama aixeca el teló de la temporada amb ànim de fer riure. Ho fa amb ‘The party’, una comèdia amb espurnes de drama basada en una pel·lícula homònima de Sally Potter amb Kristin Scott Thomas, Bruno Ganz i Timothy Spall, entre d’altres.

El repartiment de l’adaptació, que signa el director Sergi Belbel, és de cinc estrelles: Àngels Gonyalons, Montse Guallar, Lluís Soler, Marta Ribera, Queral Casasayas, Biel Duran i Jordi Díaz. Tot i que en origen és una esmolada crítica d’una determinada burgesia progressista anglesa, Belbel no ha tingut cap problema per adaptar-la. “Conservem els noms dels personatges, però la nostra aposta és més mediterrània”, explica el director.

Una festa, un partit

El plantejament és el mateix que el del film: cinc amics assisteixen a una festa convocada per en Bill (Ll. Soler), un vell intel·lectual conegut pel seu ateisme, i la seva jove dona, la Janet (Marta Ribera), que acaba de ser nomenada ministra de Sanitat. Hauria de ser una celebració del nou càrrec, però la festa s’escora cap a altres indrets a partir de sorprenents revelacions. Apareixen hostilitats per qüestions polítiques, com la sanitat pública, i es posen en dubte certes militàncies radicals.

“És una comèdia sobre el desencís polític. El d’aquella generació que va néixer revolucionària, però per fer una revolució integrada”, afirma Belbel. “Hem conservat el títol original perquè és una festa però també la d’un partit, perquè quatre dels personatges són d’un partit polític”, afegeix.

El muntatge estarà al Poliorama fins al 3 de desembre. La primera prèvia és el 15 de setembre i l’estrena oficial, el 21 del mateix mes.