Ideal-expo-tutankamon

(ACN) L’IDEAL s’endinsa en la mitologia, la cultura i la vida quotidiana de l’antic Egipte amb l’exposició “Tutankamon, l’experiència immersiva”, que s’inaugura aquest divendres. El centre s’introdueix en aquesta cultura a través de les tecnologies d’una sala immersiva gegant, la realitat virtual, d’interactius i del metavers.

L’exposició digital més gran sobre l’antic Egipte

Jordi Sellas, director de l’IDEAL, assegura que aquesta és l’exposició digital més gran que s’ha fet mai sobre l’antic Egipte. La mostra viatja 3.400 anys enrere per endinsar-se en els temples, tresors i secrets de l’antic Egipte. A través del Faraó Nen, es descobrirà la història d’una civilització màgica de la qual s’ha heretat infinitat d’elements culturals.

Triquell, la veu de Tutankamon

Aquest any 2023 se celebra el centenari de l’accés a la tomba de Tutankamon, que, tot i que es va descobrir el 4 de novembre de l’any 1922, no va ser fins al 6 de febrer del 1923 que s’hi va poder accedir gràcies a Howard Carter. El cantant Triquell, exconcursant del concurs ‘Eufòria’, és l’encarregat de posar veu a Tutankamon.

Un nou espai de metavers

La mostra és una producció de MAD —Madrid Artes Digitales— (Layers of Reality, SOM Produce i Stardust) inaugurada a Madrid el novembre del 2022 i que a Barcelona incorpora l’estrena mundial d’un nou espai de metavers. “És una sala on pots entrar a un món virtual i digital sincronitzat amb la gent que fa la visita amb tu”, ha expressat Sellas. A la tardor, l’exposició s’estrenarà a Viena, Hamburg, Munic, Tel-Aviv i Stuttgart.