(ACN/redacció) L’artista barcelonina Laia Abril ha guanyat el Premi Nacional de Fotografia 2023 del Ministeri de Cultura, un guardó dotat amb 30.000 euros. El jurat destaca la seva feina en temàtiques que segueixen sent vigents i “estructuren socialment i políticament la discriminació, sobretot de les dones”.

Abril treballa amb fotografia, text, vídeo i so. L’artista multidisciplinària aborda qüestions relacionades amb la sexualitat, el cos, la psicologia i els drets de les dones per trencar tabús socials sobre allò diferent i afavorir l’empatia.

Multidisciplinària i amb una àmplia trajectòria internacional

El jurat ha atorgat el premi en reconeixement d’un treball d’investigació artística amb una àmplia trajectòria internacional. L’obra d’Abril ha estat exhibida en diversos museus, un dels quals el MNAC. “On sexuality”, “On eating disorders” i “A history of misogyny” són algunes de les sèries més conegudes de l’artista.

Graduada en periodisme, Laia Abril va treballar durant cinc anys a la residència d’artistes de Fàbrica a Itàlia com a editora creativa i fotògrafa de ‘Colors Magazine’. Ha publicat llibres com ‘Thinspiration’, ‘Tediousphilia’ i ‘The epilogue’, obra reconeguda amb els premis Paris Photo-Aperture First Book Award, Kassel PhotoBook Festival i PHotoEspaña Best Book Award.