“Menges molt per ser una noia”, “Quan tindràs un fill? Que et passarà l’arròs!” o “Jo ajudo molt a casa” són alguns dels micromasclismes més freqüents a la nostra societat. Es tracta d’expressions o actituds discriminatòries cap a la dona, més o menys subtils i, en la majoria dels casos, acceptades socialment. Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones la comèdia “MichroMacho” s’ha instal·lat a l’Eixample Teatre el 7 i el 8 de març per unir-se a la lluita feminista a través del teatre.

Un micromaslisme cada dos minuts i un total de 40 discriminacions en clau de comèdia són els que es poden veure a ‘MicroMacho’. Una obra que condensa, en clau d’humor, les desenes de micromasclismes que pateixen les dones des que es lleven fins que van a dormir. “Està basada en fets reals: només has de mirar a les xarxes socials, veure notícies o sortir al carrer i t’ho trobes”, explica a ‘Plaça Tisner’ el Bernat Muñoz, director i dramaturg.

Comèdia per fer pensar

Una obra en clau de comèdia “perquè la denúncia és menys crua i arriba millor a la gent perquè se senten menys jutjats”, apunta el director. Una obra que “té l’objectiu de fer riure: fem caricatures perquè tothom rigui, però després de riure volem que reflexionin i que s’adonin que això encara passa”, afegeix l’acriu Anna García-Cuartero. “L’últim objectiu és que els que ens vinguin a veure detectin els macromasclismes que fan, perquè tots en fem, i els deixin de fer, diu el director.

Les dues actrius interpreten una dotzena de personatges, en una obra que també conté projeccions audiovisuals i moments musicals. “Ens hem atrevit a exagerar-ho perquè ens hem trobat que realment els micromasclismes són molt freqüents i molt exagerats“, diu una de les actrius, Karen Gutiérrez.