ramada 2024 dates quan comença per que celebra

Els musulmans ja han començat el ramadà 2024. El mes sagrat ha arrencat aquest dilluns i, tal com marca el quart pilar, durant 30 dies els creients de la religió islàmica no podran menjar, beure ni mantenir relacions sexuals des de l’alba fins a la posta de sol. Consulta les dates del ramadà 2024 i per què se celebra.Ramadà 2024: dates

El ramadà canvia de data cada any. Se celebra el novè mes del calendari lunar, que comença amb la lluna creixent, després de la lluna nova. Enguany el mes sagrat ha arrencat aquest dilluns, 11 de març, i està previst que acabi el 9 d’abril amb l’Id al-Fitr, la festa per celebrar el final del dejuni.

Què se celebra al ramadà?

El ramadà commemora la primera revelació de l’Alcorà al profeta. Tal com marca el quart pilar de la religió islàmica, els fidels tenen prohibit menjar, beure, fumar o mantenir relacions sexuals des de la sortida fins a la posta del sol. A més, al llarg del mes sagrat els musulmans també llegeixen l’Alcorà, fan actes de caritat i resen cinc vegades diàries. Durant aquests dies, també treballen l’empatia, la generositat i es reuneixen per fer oracions i compartir menjar. En definitiva, el mes del ramadà és un període per fer “accions de bé en benefici de la comunitat per apropar-se a Déu

La jornada comença amb l’oració coneguda com a fajr, coincidint amb l’albada, i finalitza amb el magrib, que es fa amb la posta de sol i serveix per trencar el dejuni. A la nit es fa l’ixa.

Qui pot fer el ramadà?

Tots els musulmans que hagin superat la pubertat i tinguin la capacitat de fer-ho estan cridats a fer el ramadà. N’estan exempts del dejuni les persones que estiguin malaltes o que es trobin de viatge i les dones embarassades. En aquests casos, els dies es poden recuperar més endavant.