L’abastiment per als àpats de Nadal està donant un respir als mercats de Barcelona. A la Boqueria, els paradistes expliquen que s’accelera el ritme de les compres, tot i que l’afluència no és comparable a la d’altres anys. La incertesa en les mesures de restricció ha provocat que molts hagin esperat fins a última hora per fer les comandes.

Les compres també s’adapten a les limitacions en les trobades nadalenques. La majoria d’encàrrecs de particulars, expliquen els paradistes, són per a cinc o sis persones. Compres menys quantioses però, com cada any, de productes de gamma alta associats a les festes.

A la Boqueria, es fa notar especialment l’impacte en la reducció dels horaris de bars i restaurants, que no podran oferir servei.

Preus a l’alça, com cada Nadal

Al Mercat del Clot, aquest dimarts al matí també hi ha hagut afluència constant, tot i que alguns compradors expliquen que ja preveuen recollir els encàrrecs hores abans dels àpats. Tant a la fruita com al peix i l’aviram, els paradistes asseguren que els preus s’han enfilat en les darreres setmanes, però no més del que és habitual per Nadal.