primer bicibus eixample

Un vídeo penjat a Twitter del bicibús de l’Eixample que es fa cada divendres s’ha fet viral i supera el milió de visites a tot el món. El vídeo recull el moment en què desenes de nens i pares van en bicicleta pel carrer d’Entença completament buit de vehicles fins a l’escola, i escortats per la Guàrdia Urbana. L’acció, que es repeteix tots els divendres al matí des de mitjans de setembre, l’han impulsat les associacions de famílies de les escoles de la zona.

El govern municipal en vol més

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz ha dit, responent al missatge de reivindicació del bicibús de l’Eixample, que volen tirar endavant més iniciatives com aquestes. El primer bicibús a Barcelona va començar aquest abril al barri de Sarrià. El segon que s’ha organitzat és el l’Eixample, que ja ha fet quatre edicions. Una iniciativa que també es fa en d’altres ciutats catalanes com Vic o Sabadell.

Un miler de comentaris de tot el món reclamant el bicibús

El vídeo ha tingut molt ressò a les xarxes socials, i ha estat comentat entre d’altres per l’urbanista canadenc Brent Toderian, o per Adam Tranter, “l’alcalde de les bicicletes” de la ciutat anglesa de Coventry, que destaca que el bicibús va començar amb només cinc nens.

I amb la difusió han arribat els comentaris d’admiració de tot el món, amb nombroses peticions d’usuaris reclamant que el bicibús també s’instauri a les seves ciutats. Hi ha peticions de tot arreu, des de Viena, passant per Londres, Vancouver, Melbourne, Brooklyn, Washington, Chennai, Mumbai o Brussel·les, entre d’altres.

Fins i tot un usuari de Twitter explica que al barri de Fishtown, a Philadelphia, ja existeix una iniciativa similar.