Després que un vídeo del bicibús de l’Eixample es fes viral més escoles de la ciutat s’han interessat a poder aplicar aquesta iniciativa al seu centre. Ho han explicat en una entrevista al ‘bàsics‘ Rosa Suriñach, membre de l’assemblea de famílies de l’Escola Entença, una de les impulsores del bicibús de l’Eixample, i Joan Marc Montserrat, de l’associació Camí Amic, que ha donat suport i assessorament a la iniciativa. Montserrat ha explicat que el bicibús, que va néixer a Osona, “és un model que funciona” i que els agradaria reproduir-lo en altres llocs.

Suriñach ha dit que el bicibús no consisteix a tallar el trànsit sinó a fer una marxa lenta perquè els nens puguin anar més segurs amb bicicleta a l’escola. Per això, diu, l’impacte en el trànsit de vehicles no és tan alt.

Segons els promotors de la iniciativa, el bicibús és necessari en una trama urbana com la de l’Eixample perquè aquí “els carrers són molt agressius i dificulta molt que un infant de tres a set anys hi pugui anar de manera cívica i tranquil·la”.

Entrevista als impulsors del Bicibús Eixample
Recupera l’entrevista completa

“El carrer d’Entença ens aplaudeix”

El bicibús de l’Eixample va començar a implementar-se cada divendres a principis d’aquest curs escolar i circula pel carrer d’Entença, habitualment amb força trànsit. Per això, explica la Rosa Suriñach, quan hi passen els veïns els aplaudeixen.

De fet, a més de ser un mitjà de transport, els organitzadors expliquen que el bicibús també és una reivindicació: que el carrer d’Entença pugui tenir un carril bici adaptat a l’entorn escolar que hi ha. A més, a banda del bicibús pel carrer d’Entença, esperen que aviat es pugui posar en marxa un altre bicibús a l’Eixample que sigui horitzantal. “Ho estem treballant”, ha assegurat Suriñach.