El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, considera que amb el 75 % de la població vacunada contra la covid i la bona evolució de la pandèmia, “és un bon moment” per flexibilitzar l’ús de la mascareta a les escoles i en alguns interiors. Això sí, alerta que aquesta eliminació “s’haurà de fer de forma esglaonada”.

Almirante creu que és bon moment per treure la mascareta de les aules

Catalunya ha flexibilitzat totes les restriccions anticovid, a excepció de les que afecten l’àmbit escolar. Educació i Salut asseguren que les aules seran les primeres a eliminar l’ús de les mascaretes, sense concretar una data. Benito Almirante considera que ara que la incidència de la covid és baixa i que els infants són la població amb menys risc de patir formes greus, tenim l’oportunitat per tornar a la normalitat i prescindir de la mascareta a les escoles, com es fa quan hi ha altres malalties víriques.

Aglomeracions i ventilació, factors clau a l’hora d’eliminar la mascareta

Benito Almirante reconeix a betevé que encara no se sap quan es començarà a eliminar la mascareta d’alguns espais interiors i considera que a l’hora de fer aquest pas s’hauria de tenir en compte el temps de convivència entre persones, la ventilació i si hi ha aglomeracions. Per això, el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron explica que el transport públic i els comerços haurien de ser els últims llocs on s’elimini l’obligació de dur el nas i la boca tapats.