El govern català aixeca el gruix de les restriccions a Catalunya que encara estaven vigents per la covid aquest divendres a tots els àmbits, excepte a les escoles i instituts. Restauració, cultura i oci nocturn amplien l’aforament i funcionaran amb plena normalitat amb horaris prepandèmia. Per contra, es mantenen els grups bombolla i les mascaretes a escoles i instituts. Un contrast que va evidenciar aquest dimarts l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va aixecar la veu per demanar que s’elimini l’ús de la mascareta a les aules

Ja n’hi ha prou d’aquesta gestió adultocèntrica de la pandèmia”, va concloure

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray s’ha refermat avui en què es retiraran mascaretes tan aviat com Salut ho permeti, “perquè ho volem i ho necessitem”. Fins ara, el Departament d’Educació ha argumentat que les restriccions es mantindrien almenys durant el primer trimestre, perquè la variant delta és “molt agressiva i cal ser prudent”. Malgrat això, el conseller d’Educació sempre ha defensat que aposten per retirar les mascaretes “per motius pedagògics”. Pel que fa a la resta de mesures (higiene de mans, grups bombolla”, Educació de moment manté el protocol vigent aquest curs”per prudència”, segons paraules del conseller Cambray.

Primer mes del curs escolar 2021-22 amb pocs contagis

Ara, un mes després de l’inici de curs, els positius dins l’aula no paren de baixar i també els grups confinats, que en els últims 10 dies han anat caient. Tot plegat en un curs que ha arrencat amb molts menys contagis d’alumnes i professorat que l’anterior i amb un bon balanç del Departament d’Educació.

Protocol covid curs 2021-22

Consulta totes les mesures i l’ús de la mascareta als centres educatius

Creix la pressió per retirar la mascareta a l’escola

Des de l’inici de curs, qui ha demanat de forma més combativa la retirada de les mascaretes de l’aula han estat les famílies representades per l’aFFaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya). Amb la millora de la pandèmia, la directora de l’entitat, Lidon Gasull, ha reclamat anar recuperant la normalitat a escoles i retirar la mascareta als infants “perquè no s’entén no fer-ho”.

També reclamen que les escoles es tornin a obrir a les famílies per les entrevistes i reunions presencials i activitats de les afas, després de veure que “molts centres” en restringeixen l’accés, tot i que el nou protocol demanava facilitar-ne l’entrada.

Amb els índex actuals de vacunació entre els adolescents, qui també reclama relaxar les mesures als centres educatius és la plataforma Tornem a les escoles, que demana obertament retirar la mascareta.