La plataforma Salvem el Bus 41 insisteix a reclamar la restitució de la línia d’autobús 41. El bus es va retirar el juny del 2018 per la implementació de la xarxa ortogonal. Des de llavors, els usuaris demanen que se’n restitueixi el recorregut. El motiu principal és que enllaça centres hospitalaris, on els veïns del barri, molt envellit, han de desplaçar-s’hi sovint.

Davant la insistència veïnal, l’any passat, el consistori va decidir posar un bus de barri per fer el tram que els usuaris consideren imprescindible i que les noves línies no cobreixen. Salvem el 41, però, es queixa que encara no circula cap nou bus. “Aquest compromís que s’ha signat en la legislatura passada, s’ha de mantenir amb el nou govern actual”, demana Montserrat Gisbert, membre de la plataforma.

Sense consens per la freqüència

A més, els veïns diuen que encara cal consensuar la freqüència de pas del nou bus i afirmen que no es conformaran amb una línia que passi cada 40 minuts. Tot i que des del districte de l’Eixample asseguren que mantindran els compromís, els veïns esperen una trucada per fer la reunió a la qual l’administració es va comprometre en l’últim plenari de l’any passat.

Connexió amb els centres de salut

Els veïns consideren que la línia de bus 41 és indispensable per anar a centres de salut com el CAP Manso, l’Hospital Clínic o el del Sagrat Cor. Per això, apressen l’Ajuntament a restituir-la. “Som més de 7.000 signatures, que és gent que ens dona suport”, diu Anna Simó, una altra membre de la plataforma. Afirma que “la gent del barri està ja una mica farta” i no descarta noves mobilitzacions: “Hem avisat que es prendran altres mesures com pugui ser tallar carrers o el que faci falta”.