Els veïns de l’Esquerra de l’Eixample insiteixen a reclamar la restitució de l’autobús 41 i amenacen amb noves mobilitzacions. La línia es va retirar amb la implementació de la xarxa ortogonal d’autobusos, però els usuaris asseguren que, des que el 41 va deixar de circular, han perdut connectivitat. Segons expliquen, per fer trajectes que abans eren directes, ara han d’agafar dos busos. Es queixen que molts usuaris, sobretot la gent gran, té moltes dificultats per fer transbordaments o caminar més.

“La columna vertebral del transport al barri”

Des de la plataforma Salvem el 41, que es mobilitza des de fa temps, denuncien els problemes que ocasiona la supressió del bus 41. Diuen que ara tenen més dificultats per anar a centres sanitaris com el CAP del carrer de Manso, el de Roger de Flor o l’hospital del Sagrat Cor. També per arribar fins al centre de la ciutat, sobretot els veïns de més edat. “L’equip de govern no ha pensat gaire en què significava el 41 i ens han tret la columna vertebral del transport metropolità al barri. No podem anar a la plaça de Catalunya si no és agafant dos autobusos o dos metros”, es queixa Antonia Sánchez, membre de la plataforma.

Veïns en “peu de guerra”

L’associació veïnal afirma que l’Ajuntament no fa cas a la seva reclamació i que els ha ajornat repetidament una reunió per parlar del tema. La data és ara el 20 de febrer. Avisen que, si no obtenen respostes, passaran a l’acció. Anna Simó alerta que el veïnat està “en peu de guerra” i que preveuen mobilitzacions: “tallarem carrers, tallarem la Diagonal, el carrer d’Aragó, la plaça de Francesc Macià o el que faci falta”, diu.

La plataforma afirma que són la part visible dels més de 6.000 veïns de l’Esquerra de l’Eixample que han signat contra la supressió del bus 41 i que estan decidits a sortir al carrer. Per això, exigeixen una reunió immediata amb la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.