Tren ple d'usuaris per una avaria

Una avaria en la senyalització dels trens entre les estacions de Catalunya i Arc de Triomf ha provocat retards de més de mitja hora a  l’R1, l’R3 i l’R4 aquest dimarts al matí en plena hora punta. Segons ha explicat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, a ‘El matí de Barcelona’ l’avaria ha començat a les 8.15 h i ha obligat a autoritzar el pas tren a tren perquè el sistema semafòric no funcionava, fet que ha alentit la circulació. Finalment cap a les 10h l’avaria ha quedat resolta i el servei s’ha anat normalitzant.

Molts usuaris han omplert Twitter de queixes per les contínues avaries i retards dels trens de Rodalies. Fa només quatre dies una altra incidència en la senyalització de les instal·lacions de Montcada Bifurcació va provocar retards de fins a una hora a les línies R3, R4 i R7.

Matí carregat d’incidències

L’avaria de Barcelona ha coincidit amb dues incidències més aquest matí a Renfe. D’una banda, la circulació de l’R11 i l’RG1 ha quedat interrompuda entre Girona i Caldes per culpa d’una crema de pneumàtics intencionada. S’ha produït aquesta nit en el tram de vies entre Caldes de Malavella i Riudellots, i ha provocat danys en la catenària. Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera i els viatgers de Girona que van a Barcelona han estat reubicats en trens d’alta velocitat.

També s’ha suspès el servei de la línia R3 entre Ripoll i Sant Quirze de Besora, per un despreniment de pedres a la via que ha tingut lloc durant aquest dilluns a la nit. Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera.