La primera jornada de la Marató de Donants de Sang ha tancat amb 1.010 donacions de sang, un 25 % per sota de les previstes. En les primeres hores de campanya la pluja ha afectat la  campanya i s’hi ha vist poca activitat. Des de Banc de Sang i Teixits han fet una crida perquè “tothom que pugui aquest cap de setmana doni sang.” Fins al 17 de gener es podrà donar sang a diversos punts de Barcelona.

El director assistencial del Banc de Sang i Teixits, Enric Contreras, creu que la pluja ha fet que molts donants s’hagin fet enrere: “Un 40 % de les persones que s’havien apuntat per internet finalment no han pogut venir, però esperem que ho facin durant els propers dies”.

Es volen aconseguir 10.000 donacions en vuit dies

La Marató continua aquest dissabte en una carpa de donació a la plaça de Catalunya, on també hi haurà dos autobusos per rebre més donants. El primer dia de campanya ha fet que hi hagi sang a Catalunya per a les necessitats dels propers sis dies, segons l’organització, quan n’hi hauria d’haver per als deu següents.

Es tracta de la campanya de donació de sang més ambiciosa l’any, ja que després de Nadal les reserves han baixat un 25 %. El 17 de gener, data en què acaba la iniciativa, esperen haver arribat a les 10.000 donacions.

Per tal d’aconseguir-ho fomenten la participació de la gent a través de classes obertes de swing, un programa especial en què hi haurà música i testimonis de la donació que hi aniran passant i compartint les seves experiències. Aquestes dues activitats es faran a la plaça de Catalunya durant el segon dia de campanya, dissabte.