Els tres sindicats d’autobusos, que amenaçaven de fer un vaga durant el Mobile World Congress, i TMB han aconseguit acostar posicions en la reunió d’aquest dimarts. De moment, la UGT, el SIT i CCOO, que representen la majoria del comitè d’empresa, han decidit donar un marge de 15 dies a l’empresa per desencallar la negociació del conveni col·lectiu. A la trobada hi han assistit els secretaris generals dels tres sindicats i també el nou director de l’Àrea de Persones de TMB, Carlos Jiménez, que ha demanat una treva de dues setmanes per poder afrontar les demandes dels treballadors.

Segons fonts del comitè d’empresa dels treballadors, Jiménez s’ha implicat directament en la negociació i s’ha compromès a estudiar les peticions de la plantilla, però ha demanat uns dies de confiança perquè s’ha estrenat en el càrrec aquest mes de gener. Els sindicats confien que es pugui arribar a acords. No obstant això, no descarten registrar la convocatòria de vaga un cop passat el termini pactat, si l’empresa no posa sobre la taula mesures concretes.

Les reivindicacions dels sindicats

Els tres sindicats diuen que un 15 % de la plantilla està en una situació precària amb contractes parcials, sobretot de cap de setmana; que hi ha un 20 % d’absentisme laboral —fet que provoca una sobrecàrrega a la resta de la plantilla—; i, per últim, que la direcció ha fet una mala previsió de l’aplicació de la zona de baixes emissions de Barcelona, perquè —diuen— no s’ha augmentat el servei d’autobús tot i la previsió d’augment de passatgers.