Els tres sindicats d’autobusos -UGT, SIT i CCOO-, que representen la majoria en el comitè d’empresa, es reuniran aquest dimarts amb TMB, a petició de l’empresa, que vol evitar la vaga. La trobada es farà a les instal·lacions de la Zona Franca i vol desencallar la negociació del conveni col·lectiu i el conflicte laboral. De moment, els sindicats no han registrat al Departament de Treball la convocatòria d’aturades que havien anunciat per a aquest febrer, coincidint amb Mobile World Congress, que se celebra del 24 al 27 de febrer.

La negociació del conveni col·lectiu

Els sindicats denuncien una “actitud passiva” per part de l’empresa i critiquen que no se’ls facilita la informació i dades que han demanat.

Entre les principals reivindicacions dels treballadors hi ha la millora de les condicions laborals d’un 15 % de la plantilla, que, diuen, estan en situació precària, o el reforç del personal davant el 20 % d’absentisme laboral i l’augment de la demanda amb l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions de Barcelona.

Per la seva banda, TMB ja va afirmar, però, el mateix dia que es va anunciar la convocatòria d’aturades que no veu motius per fer una protesta d’aquest tipus perquè la negociació del conveni està en una fase inicial i no s’han evidenciat motius de ruptura.