Des que es va posar en marxa l’última fase de la xarxa de bus ortogonal, els veïns de la Maternitat i Sant Ramon estan descontents amb el canvi de recorregut de l’H1O, ja que no para davant del CAP Numància ni l’Hospital Sant Joan de Déu. Ara, per arribar a aquests equipaments des de les Corts, s’ha d’agafar el 54, però les parades no es troben a tocar dels equipaments sanitaris. Per solucionar-ho, el districte de les Corts ha proposat acostar dues parades d’aquesta línia de bus als principals equipaments.

Canvi a la parada del bus 54 a Berlín

El regidor del districte de les Corts, Agustí Colom, assegura que TMB és conscient dels problemes que ha ocasionat la modificació dels recorreguts. Per solucionar-los, Colom ha anunciat dos canvis. D’una banda, la parada del 54 del carrer de Berlín s’avançarà i es col·locarà abans del carrer de Numància i no creuat com fins ara. Això millorarà la connexió dels veïns de la Maternitat i Sant Ramon amb equipaments com el CAP Numància, l’Hospital de Sant Joan de Déu o l’estació de Sants. I de l’altra, el segon canvi tindrà lloc al carrer de París, on s’acostarà la parada del 54 a l’entrada de l’Hospital Sagrat Cor, que, tot i ser a l’Eixample, pertany a l’Hospital Clínic i, per tant, és un dels centres de referència dels veïns de les Corts.

Els canvis no convencen els veïns

Els veïns de la Maternitat i Sant Ramon veuen les propostes del regidor com un pedaç i asseguren que l’única manera de solucionar el problema és recuperar el trajecte que feia fins al novembre l’H10. Per Carme Maggi, acostar la parada uns quants metres no soluciona el problema a la gent que va en cadira de rodes al CAP, conduint un cotxet o amb maletes fins a l’estació de Sants, ja que assegura que ho continuaran tenint difícil.

La posada en funcionament de la nova xarxa de bus ortogonal al novembre va comportar també canvis importants per al recorregut del 54, en aquest cas, al final. La línia acaba ara al carrer del Cardenal Reig, mentre que abans connectava el barri de les Corts amb Pedralbes, un canvi que ha generat força queixes entre els veïns que porten els fills a les escoles i instituts de l’avinguda d’Esplugues.